ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

LATINO KOPELES @ Portrait
25 май (сряда) 2022 / 20:00
вход: 15 лева

Подгответе се за танци и купон на 25.05.2022 (сряда)!

Вечер с латино ритми, гореща атмосфера и приповдигнато настроение, защото ще ни гостуват:
Махрез Хашми (The voice of Bulgaria) от Алжир – глас и китара
Дамян Диаз от Аржентина – китара и тромпет
Пабло де ла Маджаров от Аржентина – ударни

Групата изпълнява песни в стил латино, румба и фламенко с ориенталски мотиви. Изпълненията им са основно на испански език, като изпълняват и няколко песни на френски, български, арабски и италиански език.

Вокалното майсторство на Чет Бейкър
26 май (четвъртък) 2022 / 20:00 часа
вход: 20 лв. / студенти 15 лв.

Един човек, който пее с тромпета си и свири с гласа си. При Чет Бейкър вокалното и инструменталното са в едно магично единство, при което постоянно имаме нужда да слушаме и двете, за да усетим душата на този артист. В това ни издание се фокусираме върху лиричното пеене на Бейкър, което да пресъздаде това на българската сцена може най-добре Павел Терзийски! Към него ще се присъедини пъстроцветен екип от музиканти:

Павел Терзийски – вокал
Александър Логозаров – китара
Стийв Хамилтън – пиано
Калина Андреева – контрабас
Борислав Петров – барабани/автор/водещ

АЛЕКСАНДЪР ЛОГОЗАРОВ -СОЛО
27 май (петък) 2022 / 20:00
вход: 10 лева

В началото на май Александър Логозаров реализира своето видео EP “Vacant Stare” с негова музика за соло китара.

На 27.05 на сцената на Портрет освен този материал, той ще изпълни още авторски и някои любими джазови пиеси, обединени от неговото отношение към акустичната и електирческа китара, ефекти, усливатели и други.

Never Let Me Go
3 май (петък) 2022 / 20:00 часа
вход: 20 лева

“Never Let Me Go” е първият съвместен албум на Лили Илиева и Антони Дончев, който излезе през 2021 и ще зазвучи на сцената на “Portrait” на 03.06.

Колаборацията между двамата музиканти започва преди няколко години, когато певицата се завръща в България.
Албумът се състои от подбрани джаз балади, импровизирани на момента. Именно импровизацията е в основната идеология на дуото, което дава на пиесите нов живот с всяко следващо изпълнение.

Лилия Илиева е певица, композитор и преподавател в НМУ “Любомир Пипков”. Възпитаник на консерваторията “Принц Клаус” в Холандия, тя е позната на родната джаз сцена с участието си в редица музикални проекти, сред които Lilly Ilieva & “The Minimum Quartet”. Lilly Ilieva – Artist Page / www.lillyilieva.com

Антони Дончев е виртуозен пианист, композитор и диригент на биг бенда на БНР. Син на композитора – Кирил Дончев, Антони е един от най-търсените и успешни музиканти на българската джаз сцена. Антони Дончев / Antoni Donchev

Събитийният календар на културно пространство PORTRAIT се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура”.