ДИМИТЪР КАРАМФИЛОВ ПРЕДСТАВЯ „TURN TO LOVE“

Димитър Карамфилов е умел и щедър композитор. Неговата музика не оставя слушателя да скучае. Композициите на басиста са цялостни, добре балансирани, с вълнуващи развития, богати на настроения и емоции. След яркия дебют през 2018г. с Ecology, Turn to Love е вторият му албум с музика, родена в тежките времена на локдаун през 2020г. 

“Turn to Love се ражда във време на трудности, за да превърне тревогите в успокоение, а тъгата – в чиста, искряща радост. Проектът има както своите характерни медитативни моменти, така е изпълнен и с една увличаща виталност, оставайки верен във всеки един момент на джаза и импровизацията. И нека не се заблуждаваме, че има някакъв лимит, свързан със слушането на Turn to Love. Идеята му се простира далеч отвъд сегашната ситуация, защото той не просто възпява любовта, но и човека, който е неделима част от нейната същност.” – Таня Иванова, Jazz FM

Димитър Карамфилов записва албумът през 2021г., заедно с Антони Дончев – пиано и Васил Вутев – барабани, за което споделя: “Не мисля, че вълнението около Turn to Love беше по-малко в сравнение с Ecology. Енергията, ентусиазмът се запазиха. Доста от стъпките, опитът от първия ми албум много ми помогнаха за реализирането на втория, тъй като някои от неизвестните вече бяха станали известни, а и това да свириш с музиканти като Антони Дончев и Васил Вутев беше много трепетно, вълнуващо.”

Споделете това събитие
Подробности за събитието
Електронен билет
20.00лв.
Няма налични електронни билети за събитието
Подробности за събитието