Камерен концерт за тромпет и пиано „Фантазии и легенда“

През 2009 година, “Концерт за пиано, тромпет и струнен оркестър” от Дмитрий Шостакович събира на сцената на музикалната академия в София двама изявени, млади инструменталисти, носители на престижни награди от национални и международни конкурси.
Успехът на първия им концерт с Нов Симфоничен Оркестър е повод за нови съвместни, творчески проекти. За много кратък период Надежда и Петър печелят повече от 5 награди от наши и международни конкурси. Наградите им носят покана за концерт във Френското Национално Радио през 2018 година и записи на целия им репертоар за “Златния фонд” на Българско Национално Радио. Дуото печели наградата на БНР, Музикант на годината в категория “Ансамбъл” за 2017г.
Концертът на Дмитрий Шостакович е тяхната творческа визитка и те го изпълняват многократно с различни диригенти и оркестри, на престижни концерти и фестивали в България и по света, последният от които в Чикаго с оркестъра на Чикаго Илинойс под диригентството на Стилиян Киров.
През 2021г. изнасят концерт в двореца на Екатерина Велика в Москва, като записът се излъчва пред огромна руска аудитория по повод 24-ти май.

На 26 октомври в камерния концерт на дуото ще чуете произведения от Фридрих Хидаш, Джордже Енеску, Карл Хьоне, Франсис Томе, Жул Леви, Рихард Вагнер и Ференц Лист.

Споделете това събитие
Подробности за събитието

Надежда Цанова е носител на повече от 20 награди от национални и международни конкурси между който са - International piano competition “Flame”, Paris, France, International piano competition “Mayenne”, France ,Sergei Prokofiev -Donetsk, Ukraine, Debut Berlin - Berlin, Germany. Концертирала е в Белгия, Холандия, Франция, САЩ, Япония, Китай, Турция, Испания, Италия, Чехия, Германия и др. Притежава изключително разнообразен репертоар, не само като солист, но и като камерен музикант. През периода 2016-2017 реализира три успешни турнета в Япония и Китай.

Петър Македонски притежава първи награди от 16 конкурса, между които “Охридски Бисери” – Р. Македония, “Конкурс за чешка и словашка музика” – Варна, България, “Конкурс за немска и австрийска музика” – Бургас, България. Като солист е концертирал във Франция, Германия, Италия, Швейцария, Испания, Чехия, Корея, Япония. В соловия му репероар са концертите за тромпет и оркестър на Хайдн, Хумел, Неруда, Арутюнян и други. Като солист-тромпетист е работил в Софийска Опера и Балет,  Симфоничния оркестър на Българско Национално Радио, а от 2018 година е соло тромпетист на Софийската Филхармония.

Подробности за събитието