КАМЕРЕН КОНЦЕРТ I КВАРТЕТ ТРОМБОНИ С МУЗИКАТА НА ЙОСИФ ЦАНКОВ

На 14 ноември 2022г. имаме удоволствието да представим Камерен концерт за квартет тромбони с миниатюри по музика на Йосиф Цанков. 20 забележителни композиции на Йосиф Цанков, прочути песни и пиеси, които неговият внук Вили Стоянов претвори в миниатюри за четири тромбона. Аранжиментите той предостави за обучение на студентите в катедра “Камерна музика и съпровод” на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”.

Квартет тромбони в състав:

✦ Велислав Стоянов

✦ Иван Мелин

✦ Кирил Михайлов

✦Димитър Стоев

Ето какво споделя Вили Стоянов за програмата:

“Ако търсим лакмуса, доказателството за истинска непреходност, то той е – способността на гениалната вечна творба да ни вълнува и да ни дава образи, емоции, тълкувания и отговори на нашите търсения и вечни въпроси. Такъв живот имат творбите, надраснали времето си, сред които доказано се нареждат песните и музикалните произведения на Йосиф Цанков. Като негов наследник, от години живея с творчеството му и изпитвам възхита към „съкровищницата“, която е оставил за поколенията.

От известно време насам съм преподавател в Национална Музикална Академия „Панчо Владигеров“ и осъзнах, че новите поколения познават твърде бегло голяма част от българските композитори, в частност творчеството на дядо ми. Това, в комбинация с любовта ми към камерната музика, роди идеята за създаване на цикъл от 20 миниатюри, за квартет тромбони, по музика на Йосиф Цанков.”

Споделете това събитие
Подробности за събитието
Електронен билет
15.00лв.
Няма налични електронни билети за събитието
Електронен билет за ученици и студенти
10.00лв.
Няма налични електронни билети за събитието
Подробности за събитието