Стийв Хамилтън и Александър Логозаров

На 24.11 музикални гости на Портрет ще бъдат Стийв Хамилтън (пиано) и Александър Логозаров (китара). На нашата сцена те ще дебютират своята колаборация, стъпваща на предимно оригинална музика, изследваща вълнуващата връзка между пианото и китарата.

След като завършва музикалния колеж в Бъркли, Стийв Хамилтън се установява в Лондон където се присъединява към групата на Бил Бръфорд, с която записва няколко албума и концертира по целия свят. Работил е с артисти като Фреди Хъбард, Рей Чарлз, Джо Ловано, Кърт Елинг, Джон Скофийлд и други. От 2004 е регулярен член на Шотландски Национален Джаз Оркестър, а от 2013 е част от гупата на Били Кобъм. Участва в над 50 издадени албума като гост инструменталист.

Александър Логозаров завършва джаз китара в Гронинген, Холандия. По време на престоя си там има възможността да свири с именити местни музиканти както и с легенди като Ранди Брекер, Майкъл Муур. Със свои и проекти на колеги пътува в Северна Европа, а през 2015 с групата си Logo3o печели наградата за най-добра формация на джаз фестивала в Браила. В България собствена музика свири с групата си Space Kadillak, в проекта му с Павел Терзийски, както и е съавтор в дебютния албум на “Лилия Илиева и Минимум квартет” от 2018-та. Свири като гост в проекти на Антони Дончев, Росен Захариев, Ангел Заберски, Михаил Йосифов, Димитър Льолев.

Споделете това събитие
Подробности за събитието
Електронен билет
15.00лв.
Няма налични електронни билети за събитието
Подробности за събитието