Portrait presents Dimitar Liolev and Milen Kirov

Милен Киров е Българо-Американски изпълнител, композитор и педагог, с уникален артистичен почерк и множество награди. Неговата кариера преначертава ролята на изпълнителя-композитор на 21-ви век, като не се подчинява на стари артистични и жанрови норми и граници. Милен използва българското си музикално наследство, опита си на концертен класически пианист и композитор, обичта си към американския джаз и импровизацията, като основа за неговата музикална идентичност и кариера на уважаван артист. Роден в Пловдив и живеещ от 24 години в Калифорния, д-р Киров е артист на Ямаха, професор по пиано и композиция в Los Angeles City College, носител на множество награди като пианист и композитор. Той е концертирал в Северна Америка и Европа. Негови композиции и записи са звучали по десетки радио и телевизионни станции на четири континента.

Заедно с популярния и прекрасен саксофонист Димитър Льолев, с който са приятели още от музикалното училище в Пловдив, Милен ще представи оригинални композиции от последния си албум „SPATIUM“ (ICSM Records, 2022), както и нови пиеси и аранжименти. В неговата музика българските орнаменти и метроритмика, подкрепяни от хроматични жестове и класически структури, флиртуват с джаз хармонии и блус атмосфера, като по този начин създават съюз от култури, който е дълбоко личен и въздействащ.

Именития музикален критик Джон Хенкен казва следното за музиката на Милен Киров: “…the stunning hybridity of Milen Kirov’s music, with its complex, utterly idiosyncratic mix of multiple cultures past and present, provokes big thoughts as readily as it does tapping toes and smiling humming.”

Споделете това събитие
Подробности за събитието
Електронен билет
20.00лв.
Няма налични електронни билети за събитието
Подробности за събитието